Hlavní obsah

Moderátorka vyvázla ze smrtící palby v Torontu. Teď ji zabila kulka v kině

Právo, sw

Mezi dvanácti potvrzenými oběťmi páteční střelby je i mladá a ambiciózní moderátorka sportovních zpráv Jessica Ghawiová. Ta přitom počátkem června jen o minuty unikla masakru, při němž šílený střelec v torontském nákupním centru zabil jednoho člověka a dalších sedm zranil. Napsal to server Nationalpost.com.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bratr Jessicy Ghawiové vypráví, jak jeho sestra zemřelaVideo: Reuters

 
Článek

Ghawiová se do Denveru přestěhovala loni z texaského San Antonia. Na promítání nového Batmana se v noci na včerejšek vydala se svým přítelem Brentem Lowakem, kterého také nejméně jednou zasáhla kulka. Mladý muž měl větší štěstí a svá zranění přežil.

Dívka pouhých pár týdnů před smrtí ve svém blogu napsala, že byla 3. června v patře s občerstvením kanadského nákupního střediska Eaton Centre a odešla jen pár minut předtím, než na témže místě rozpoutal peklo šílený střelec.

Foto: Facebook.com

Jessica Ghawiová na archivním snímku

„Zločiny se zbraní v ruce jsou v Texasu, kde jsem vyrostla, dost časté. Nikdy jsem si ale nemyslela, že se s tím setkám na vlastní kůži. Jsem na dovolené a chtěla jsem se najíst a nakoupit. Všichni ostatní v nákupním centru chtěli totéž. Pochybuji, že by někdo šel do obchoďáku, aby se stal svědkem střelby,“ uvedla.

„Stále říkám, že každá chvilka našich životů je darem od boha,“ svěřila se. „Každý úsměv sdílený s kamarády, ale i okamžiky samoty jsou požehnáním. Každá vteřina každého dne jsou darem. Já vím a chápu, jakým požehnáním je pro mne každá sekunda, která je mi dána,“ dodala.

To dívka ještě netušila, jak málo času jí zbývá. Poslední zprávu na svém Twitteru zveřejnila přímo z kina, jen pár chvil před masakrem. Na film se moc těšila. „Už uběhlo 20 minut a film pořád nezačíná,“ svěřila se přátelům na sociální síti. „Nikdy jsem si nemyslela, že budu muset kluka nutit, aby se mnou šel na půlnoční promítání filmu Temný rytíř povstal,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám