Hlavní obsah

Mladík chtěl zachránit dívku, kterou předtím unesl. Zemřela mu v autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangor

Dvacetiletý Američan Kyle Dube chtěl být hrdinou, stejným, jakým je ten, kdo zachrání unesenou dívku. Ve středu byl ve státě Maine obviněn z vraždy a únosu. Únos patnáctileté dívky Nichole Cableové, kterou pak chtěl sám osvobodit, se totiž zpackal. Teenagerka se udusila na zadním sedadle jeho vozu.

Článek

Tělo patnáctileté Nichole Cableové se našlo v lese v americkém státě Maine týden poté, co zmizela.

Dube se policii přiznal. V místopřísežném prohlášení uvedl, že dívku hodlal unést, ukrýt, a pak najít a zachránit, aby se "stal hrdinou". S pomocí falešného účtu na Facebooku na jméno Bryan Butterfield, což byl její kamarád, ji nalákal na schůzku. Unesl ji a vzápětí ji hodlal zachránit, než tak ale mohl učinit, dívka zemřela v zadní části jeho vozu, kde ji svázal a zalepil jí ústa lepicí páskou.

Jeho bratr Dustin Dube podle webu bangordailynews.com vypověděl, že mu Kyle řekl, že „Cableová ho potkala na cestě z jejího domu, když čekal v lese s navlečenou lyžařskou maskou a lepicí páskou. Vyskočil z křoví a chytil Nichole, svázal ji lepicí páskou a hodil ji do otcova pick-upu. Když byla mrtvá, vyhodil její tělo v lese a zakryl ho větvemi."

Přítelkyně Kyla Duba uvedla, že jí řekl totéž.

Proti Dubovi svědčily i testy DNA; policisté našli modrou lyžařskou čepici s dírou, na níž byly stopy DNA Cableové, které se objevily i na nalezené ponožce. S dívkou si Dube několik měsíců psal a plánovali se sejít o víkendu poté, co zmizela.

Jeho motiv však mohl být i jiný, Butterfieldovi před tragickým únosem sdělila, že s ní Dube chtěl mít sex, ale ona váhala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám