Hlavní obsah

Mami, neboj se, přesvědčoval atentátník matku po útocích v Bostonu

Boston

Tamerlan Carnajev, kterého vyšetřovatelé označují za pravděpodobného strůjce bombových útoků během bostonského maratónu, krátce po explozích se smíchem ujišťoval matku, že je v pořádku. Podle listu The Wall Street Journal to prohlásila Tamerlanova matka Zubejdat Carnajevová.

Foto: FBI

Tamerlan Carnajev (v popředí) s bratrem Džocharem těsně před výbuchy v Bostonu

Článek

"Mami, proč se bojíš?" odvětil se smíchem Tamerlan na telefonický dotaz matky, zda je v pořádku. Synovi volala, protože se chtěla ujistit, že se mu nic nestalo.

O několik dní později to byl podle Carnajevové naopak Tamerlan, kdo jí volal: "Policie, začali na nás střílet, pronásledují nás. Mami, miluju tě..." Pak se telefon odmlčel, řekla Carnajevová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U cílové pásky uctili památku obětí výbuchů při bostonském maratónuVideo: Reuters

Tamerlan byl později zabit v přestřelce s policií a jeho bratr a údajný spolupachatel Džochar se zotavuje z vážného střelného poranění.

O synově smrti se Carnajevová dozvěděla od dcery Bely. Nejdříve dostala textovou zprávu, aby si pustila televizi. "Hledala jsem ovladač, ale nemohla jsem ho najít," řekla. Nakonec jí dcera zavolala. "Mami, je mi to líto. Je mi líto, že ti musím říct, že Tamerlan byl zabit," uvedla.

Policie prozatím s určitostí nezná motiv útoku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám