Hlavní obsah

Letadlo spadlo při neúspěšném pokusu o přistání na dva domy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne York

Čtyři obětí si vyžádal páteční pád malého letadla Rockwell Internatioonal Turbo Commander 690B. Při neúspěšném přistání se zřítil na dva domy v americkém městě New Haven ve státě Connecticut.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V New Havenu spadlo letadlo na dva domy Video: Reuters

 
Článek

Na palubě stroje se podle dosavadních informací nacházeli dva lidé. Další dvě osoby byly v domech, které po dopadu letounu začaly hořet. Z trosek už byla vyproštěna všechna těla.

Dvě z obětí jsou děti. Od počátku se uvádělo, že jsou nezvěstné dvě děti ve věku jeden a třináct let. Byly v jednom z hořících domů. Lidé ani hasiči se k nim nemohli dostat, uvedla televize Fox News.

Letadlo startovalo z letiště Teterboro v New Jersey. Letištní věž New Haven s ním byla do posledního okamžiku v kontaktu a pilot nehlásil žádné problémy. Podle letištního personálu stroj nesprávně klesal na přistání a pak pokračoval v letu, který nakonec skončil pádem. Dopadl v 11:25 místního času.

Foto: Michelle Mcloughlin, Reuters

Trosky letadla na zničených domech

Letadlo pilotoval 54letý Bill Henningsgaard, který byl dříve vysoce postaveným zaměstnancem Microsoftu. Letěl se svým sedmnáctiletým synem Maxwellem. Oba zahynuli, jejich těla už identifikoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám