Hlavní obsah

Kvůli požárům u Denveru se musely evakuovat desetitisíce lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver
Aktualizováno

Kvůli rychle postupujícím požárům porostu dostalo ve čtvrtek v USA příkaz k evakuaci přes 30 tisíc obyvatel dvou měst poblíž Denveru, oznámila agentura AP. Oheň zasáhl ve státě Colorado města Louisville a Superior, uzavřen kvůli němu musel být i úsek dálnice číslo 36. Podle místního šerifa už shořely stovky budov, včetně obytných domů a nákupního centra. Podle CNN se šest lidí zranilo.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Požáry v americkém Coloradu

Článek

Podle listu Colorado Sun muselo své domovy opustit všech 13 tisíc obyvatel města Superior. Na silnicích vedoucích ven z města se tvořily dlouhé kolony.

Podle starosty Clinta Folsoma oheň v katastru obce zničil několik stovek domů. Evakuovat se musí i 21 tisíc lidí z blízkého Louisvillu, evakuace se dotkla rovněž pacientů tamní nemocnice.

Coloradský guvernér Jared Polis odhadl, že požáry už zničily plochu o rozloze zhruba 650 hektarů. Šerif okresu Boulder Joe Pelle řekl, že je zatím hlášen jeden zraněný.

Při požáru výškové budovy v japonské Ósace zahynulo 27 lidí

Svět

Požáry se začaly šířit ve čtvrtek, některé z nich zřejmě způsobily jiskry po pádu vedení vysokého napětí v silném větru.

Vítr, který místy dosahuje rychlosti až 170 kilometrů v hodině, nyní komplikuje práci hasičům. Dodavatel elektrické energie Xcel Energy odhadl, že bez dodávek proudu je v postižené oblasti asi 28 tisíc odběratelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám