Hlavní obsah

Krajta písmenková uškrtila pětiletého chlapce i jeho bratra

– Campbellton

Dva mrtvé bratry ve věku pěti a sedmi let nalezli v pondělí v bytě v kanadském Campbelltonu v provincii Nový Brunšvik. Uškrtila je krajta, která utekla z obchodu s plazy. Policie dorazila na místo tragédie v 6.30 ráno. Hada policisté odchytili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Had v Kanadě uškrtil dva chlapce ve věku 5 a 7 letVideo: Reuters

 
Článek

Kanadská jízdní policie uvedla, že chlapci spali u kamaráda nad obchodem s plazy. Had utekl z terária, vnikl do ventilačního systému, jím se proplazil do bytu a tam oba hochy uškrtil.

”Předběžné vyšetřování vedlo policii k přesvědčení, že had unikl ze svého terária v noci,“ řekla policistka Julie Roger-Marshová. Podle policie není jasné, jak se had dostal na svobodu.

Bývalý zaměstnanec uvedl, že každé terárium i klec měly dva zámky. V obchodě měli také krokodýly. Obchod Reptile Ocean ale především umožňoval zájemcům se na plazy podívat.

Podle kanadského rozhlasu CBC měřila nejedovatá krajta písmenková (Python sebae), největší to africký had, mezi 3,5 a 4,5 metru a vážila padesát kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Krajta písmenková (Python sebae)

Obchod Reptile Ocean Inc. vyjádřil rodině soustrast. Jeho majitel Jean Claude Savole chlapce znal, choval se k nim jako k vlastním, a byl to on, kdo je našel mrtvé.

„Myslel jsem si, že spí, dokud jsem neuviděl díru ve stropě. Rozsvítil jsem a uviděl děsivou scénu.“ Savole dodal, že k hadovi neměl nikdo přístup, protože byl nebezpečný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám