Hlavní obsah

Komika Cosbyho nařkly ze znásilnění další tři ženy

– Los Angeles

Další tři Američanky nařkly Billa Cosbyho ze znásilnění, kterého se na nich měl oblíbený televizní komik dopustit před desítkami let. Sedmasedmdesátiletý Cosby veškerá nařčení popírá, v jednom případě však již čelí obvinění.

Foto: Eric Thayer/Files, Reuters

Bill Cosby

Článek

O nových případech informovala ve středu prominentní právnička Gloria Allredová. Dvě ze tří žen, které se nově rozhodly promluvit, tvrdí, že je Cosby před činem omámil.

Populární komik čelí už více než deseti nařčením. „Přestala jsem to počítat,“ řekla k tomu právnička Allredová.

Cosby veškerá obvinění, která se vztahují až k sedmdesátým letům, popírá. Jeho právníci tvrdí, že jejich jediným účelem je televizní hvězdu zdiskreditovat.

Má se vzdát promlčení, anebo zaplatit

Allredová upozornila, že většina případů je už dnes promlčených, což se týká i tří žen, které se nově ozvaly. Podle ní by však mělo být spravedlnosti učiněno zadost a Cosby by se měl buď vzdát možnosti namítat promlčení, anebo vložit do fondu na podporu zneužitých žen 100 miliónů dolarů (zhruba 2,2 miliardy korun).

Foto: Jonathan Alcorn, Reuters

Právnička Gloria Allredová (druhá zleva) s ženami, které nově tvrdí, že je Cosby znásilnil.

Jednomu obvinění nicméně už Cosby čelí od úterý. Podala ho žena, která tvrdí, že ji komik sexuálně napadl, když jí bylo 15 let. Vzhledem k tomu, že se případ vztahuje do doby její nezletilosti, bude se jím soud zabývat. K napadení mělo dojít v roce 1974.

Současná nařčení proti Cosbymu nejsou první. Komik už před osmi lety vyplatil vysokou částku ženě, která tvrdila, že ji v minulosti zdrogoval a znásilnil.

Cosby v důsledku nynějšího skandálu přišel o práci. Televize NBC zrušila plánované natáčení seriálu, v němž měl účinkovat, a začátek vysílání nového pořadu s komikem odložila na neurčito i internetová stanice Netflix.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám