Hlavní obsah

Kolumbijská modelka pašovala do Evropy drogy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires

K šesti letům a osmi měsícům vězení odsoudil soud v Argentině kolumbijskou modelku Angie Sanclementeovou za pašování kokainu do Evropy. Sanclementeová unikala argentinské policii pět měsíců, než ji úřady loni na jaře dopadly. Stejný trest ve středu dostali argentinský přítel modelky a její strýc. Jednatřicetiletá krasavice trvá na své nevině, napsala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Angie Sanclementeová

Článek

Bývalá kolumbijská "kávová královna krásy" popírá, že pomáhala svému příteli najímat krásné mladé ženy k tomu, aby pašovaly drogy do mexického letoviska Cancúnu, odkud narkotika putovala do Evropy. Šest krasavic, které argentinská policie postupně od prosince 2009 dopadla, Kolumbijku označily za šéfku celé údajné pašerácké organizace. Vyšetřovatelé pracující na případu ale v té době AP upozornili, že její úloha v celé záležitosti není prokázána.

Sanclementeová, která pochází z kolumbijského města Barranquilla, vyhrála ve své zemi soutěž krásy National Coffee Queen v roce 2000. Tehdy jí bylo jednadvacet let, ale korunku musela vrátit poté, co se provalilo, že byla vdaná, čímž porušila pravidla soutěže.

Sanclementeová soudu před středečním vynesením verdiktu řekla, že se prohřešila jedině svou láskou ke svému příteli a že do Argentiny přijela proto, aby se vdala, nikoli páchat trestnou činnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám