Hlavní obsah

Kolumbijská královna krásy vedla gang modelek pašujících drogy

– Buenos Aires

Argentinská policie zadržela ve středu kolumbijskou modelku Angie Sanclementovou Valenciovou, kterou obviňuje, že vedla gang mladých modelek pašující drogy. Drogy do Evropy přes Mexiko přepravovaly mladé modelky, které k tomu nutila. Po Sanclementové argentinská policie pátrala pět měsíců, než ji dopadla v hostelu v Buenos Aires v módní čtvrti Palermo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Policie zatkla bývalou kolumbijskou královnu krásy za pašování drogVideo: Reuters

 
Článek

Na stopu vedoucí k Sanclementeové narazila policie loni v prosinci. Zatkla tehdy krásnou jednadvacetiletou Argentinku s 55 kilogramy kokainu v zavazadle, s nímž se chystala nastoupit do letadla směřujícího do mexického Cancúnu.

Následné vyšetřování vyústilo v zadržení šesti dalších údajných členek pašeráckého gangu, které označily bývalou kolumbijskou královnu krásy za šéfku celé organizace. Mladé dívky létaly do Evropy přes mexický Cancún většinou v první třídě. Sanclementová prý doufala, že je nikdo nebude podezřívat z pašování narkotik.

Argentinské sdělovací prostředky rychle Sanclementeovou překřtily na "narkokrálovnu", ale dva vyšetřovatelé pracující na případu agentuře AP sdělili, že její úloha v celé záležitosti zatím není prokázána.

 Sanclementová veškerá obvinění popírá

Třicetiletá modelka vinu popírá. Její právník tvrdí, že se vyhýbala zadržení, protože se bála, že ve vězení může být napadena nebo znásilněna. Argentinská policie si byla naprosto jistá, že je v zemi.

Sanclementová na Facebook dala fotografie z Buenos Aires, datované až po vydání mezinárodního zatykače.

Rodina údajnou narkokrálovnu brání

"Není pašeračka drog ani kokainová královna," tvrdí modelčina matka, která do Argentiny přiletěla, aby dceru podpořila. "Je to spiknutí proti ní. Prokáže svou nevinu," řekla novinářům.

Sanclementeová, která pochází z kolumbijského města Barranquilla, vyhrála v roce 2000 ve své rodné zemi soutěž krásy National Coffee Queen. Tehdy jí bylo jednadvacet let, ale korunku musela vrátit poté, co se ukázalo, že byla již vdaná, čímž porušila pravidla soutěže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám