Hlavní obsah

Kanadské teenagerky nutily k prostituci třináctileté děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ottawa

Tři dívky ve věku 15 a 16 let soudí v Kanadě za to, že provozovaly síť prostitutek a k prodávání vlastního těla nutily už třináctileté děti. Ty si vyhledávaly na internetu a k prostituci je pak nutily s pomocí zastrašování a vydírání. Všechny tři obviněné během prvního dne procesu v pondělí prohlásily, že jsou nevinné, napsala agentura AFP.

Článek

Policie dívky zadržela loni v červnu. Podle vyšetřování jednaly samy, bez zapojení kohokoli dospělého, když provozovaly síť prostitutek z domu na středostavovském předměstí v Ottawě. Oběti lákaly prostřednictvím sociálních sítí  do tohoto domu a pak – i s použitím násilí či drog – předávaly dospělým klientům.

Dívky, které v úvodui procesu seděly tiše v soudní síni s rukama složenýma v klíně, čelí celkem 74 bodům obžaloby včetně obchodu s lidmi a omezování pohybu, výroby a distribuce dětské pornografie, útoku a sexuálního útoku, vyhrožování a krádeže. Soud potrvá asi čtyři týdny a zatím není jasné, jaké tresty v případě odsouzení dívkám hrozí.

Reklama

Výběr článků

Načítám