Hlavní obsah

Kanaďanka spáchala ve vězení sebevraždu, strážci přihlíželi a filmovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kitchener

Úřad koronera v kanadské provincii Ontario prošetřuje okolnosti smrti mladé ženy ve věznici Grand Valley Institution ve městě Kitchener. Devatenáctiletá Ashley Smithová spáchala ve své cele sebevraždu za přihlížení strážců. Jeden z nich poslední minuty Smithové dokonce filmoval.

BEZ KOMENTÁŘE: Dozorci natočili na video, jak náctiletá Kanaďanka spáchala v cele sebevraždu

 
Článek

Smithová se na samotce, kde se nacházela kvůli opakovaným pokusům ukončit svůj život, před očima strážců udusila v říjnu 2007. Vyšetřovatelé v pondělí zhlédli video pořízené jedním z dozorců. Valentino Burnett byl původně obviněn z nedbalosti a neposkytnutí pomoci, soud ho ale obvinění zprostil. Strážce se hájil, že pouze dělal, co mu nařídili - držel kameru a dění filmoval.

Úřad koronera má objasnit okolnosti incidentu. Burnett vyšetřovatelům stále odmítá udat jména kolegů, kteří se v osudnou chvíli u Smithové nacházeli. Řekl, že chce ostatní uchránit toho, co si musel prožít on, když byl předveden před policii a obviněn.

Podle dozorců byly se Smithovou potíže od jejího nástupu do věznice půl roku před její smrtí. O sebevraždu se pokusila hned první den a někdy pokus opakovala až osmkrát denně.

Právní zástupce rodiny Smithových ale prohlásil, že pozůstalí se strážci, kteří nechali mladou ženu umřít, nesoucítí. „Lidské bytosti jsou lidskými bytostmi, i dobří lidé dělají špatné věci. A v ten den se skupina strážců zachovala špatně,“ prohlásil právník Julian Falconer.

Vyšetřování pokračuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám