Hlavní obsah

Kalifornského řezníka dopadli díky webové službě skládání rodokmenů

Sacramento

Několik desetiletí marného pátrání po kalifornském fantomovi, který v tomto státě celá léta vraždil, znásilňoval a loupil, ukončil internet. Dnes dvaasedmdesátiletého Josepha Jamese DeAngela se podařilo vypátrat díky webovým stránkám, které umožňují lidem hledat rodinnou historii na základě genetických testů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dopadený kalifornský vrah byl celé roky policistouVideo: Reuters

 
Článek

Joseph James DeAngelo, zvaný zabiják ze zlatého státu (zlatý stát je přezdívka Kalifornie a odkazuje k objevení zlata v roce 1848, pozn. red.) má na svědomí od 70. let minulého století nejméně dvanáct lidí. Znásilnil více než padesátku žen a vyloupil přes stovku domů. Nakonec ho usvědčily stopy DNA, které policisté našli v jeho odpadcích.

DeAngelův příběh se začal odvíjet v létě roku 1976, tedy ve stejném roce, kdy byl  tento bývalý mariňák vyhozen od policie v kalifornském Exeteru pro krádež kladiva a repelentu pro psy. Pak začal loupit ve velkém.

Vraždil spící

Modus operandi byl jednoduchý a vždy stejný. DeAngelo se vkrádal do domů spících lidí, loupil tam, a když se mu uvnitř spící žena zdála přitažlivá, znásilnil ji. Později páry začal vraždit.

První zdokumentované vraždy se DeAngelo dopustil v roce 1978. Obětí byl mladý manželský pár, stejně jako v dalších třech případech. Celkem se tak dopustil nejméně dvanácti vražd. Může jich být ale i víc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám