Hlavní obsah

Jsem nevinný, tvrdí střelec z pittsburské synagogy

– Pittsburgh

Muž, který v sobotu v pittsburské synagoze postřílel jedenáct lidí, před soudem prohlásil, že se cítí nevinen. Obviněn je z vražd a zločinů z nenávisti. Ve čtvrtek o tom informovala agentura AP.

Foto: ČTK/AP

Robert Bowers

Článek

Zadržený 46letý Robert Bowers byl obviněn z celkem 44 trestných činů. Od sobotního masakru v Pittsburghu stanul před soudem už podruhé, podle agentury Reuters ale ani tentokrát příliš nehovořil. Řekl pouze, že vzneseným obviněním rozumí a že se cítí být ve všech 44 bodech nevinen. Podle agentury AP muži v případě usvědčení hrozí trest smrti.

Bowers vtrhl v sobotu ráno místního času do synagogy Ec Chajim - Or LeSimcha (Strom života - Světlo k radosti) v židovské čtvrti Pittsburghu, kde zrovna probíhal obřad pojmenování dítěte, který se často vykonává právě o šabatu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba u synagogy v PittsburghuVideo: AP

Útočník volal, že všichni Židé musejí být zabiti. Ihned zahájil palbu. Měl pušku a tři pistole. „Vypálil mnoho střel, nábojnice byly všude,” řekl na tiskové konferenci vyšetřovatel Karl Williams.

Než zasáhla policie, zabil jedenáct lidí. Nejstarší obětí je 97letá Rose Mallingerová. O život přišel rovněž osmaosmdesátiletý Melvin Wax, označovaný za klíčovou osobu tamní kongregace.

Reklama

Související články

Střelci z Pittsburghu hrozí trest smrti

Šestačtyřicetiletého Roberta Bowerse obvinila kvůli sobotní střelbě v synagoze v Pittsburghu federální prokuratura z 29 trestných činů včetně použití střelné...

Výběr článků

Načítám