Hlavní obsah

Jihem Spojených států se prohnala silná bouře, má nejméně dvě oběti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobile (Alabama)

Jihem Spojených států se prohnala silná bouře provázená deštěm a kroupami, nejméně dva lidé při ní zemřeli. V Mississippi v sobotu padaly stromy a elektrické vedení, v Alabamě se na zem snášely kroupy velikosti softbalových míčů, v Louisianě se objevilo malé tornádo, na Floridě v neděli bouře střechu obchodu a zničila pivovar, píše agentura AP.

Foto: Yuri Gripas, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V louisianském městě Palmetto tornádo zasáhlo jeden dům tak silně, že jeho obyvatel José Antonio Higareda zůstal uvnitř uvězněn a zemřel. Dalších sedm lidí bylo v témže městě se zraněními převezeno do nemocnice, píše AP.

Ve městě Shreveport ve státě Louisiana spadl strom na obytný karavan, v jeho troskách zemřel osmačtyřicetiletý muž, jeho partnerku se podařilo zachránit, píše The New York Times.

Národní meteorologická služba uvedla, že tornádo, které zasáhlo oblast, bylo hodnoceno jako tornádo EF3, tedy třetím nejvyšším z šesti stupňů. Rychlost větru byla mezi 209 a 225 kilometry za hodinu, píše AP. Některá města hlásí záplavy, tisíce domácností jsou bez proudu.

Česko zasáhne silný vítr, varovali meteorologové

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám