Hlavní obsah

Jedenáct mladých Mexičanů unesli z baru za bílého dne

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexico City

Jedenáct mladých lidí unesla skupina útočníků za bílého dne z baru v poklidné čtvrti mexického hlavního města Mexico. O události, která se stala už v neděli, informovala ve čtvrtek agentura AP.

Foto: ČTK/AP

Vzkazy přátel a příbuzných pohřešovaných mladých lidí u baru, v němž se únos udál.

Článek

Incident se udál ve čtvrti Zona Rosa, obyčejně klidné části metropole s kancelářemi a množstvím restaurací, barů a klubů. Jen o necelé dva bloky dál se nachází i americká ambasáda, upozornila agentura.

Beze stopy zmizelo šest mužů a čtyři ženy ve věku kolem dvaceti let a jeden šestnáctiletý hoch.

Jejich znepokojení příbuzní ve čtvrtek pochodovali od budovy ministerstva vnitra k hlavnímu náměstí Zocalo a žádali, aby úřady unesené vypátraly.

„Jak mohlo jenom tak za bílého dne zmizet tolik lidí? Policie říká, že je nemají. Tak to je tedy spolkla zem?“ prohlásila Josefina García, matka uneseného 19letého Saida Sáncheze Garcíi, který je jejím jediným synem.

Svědek, jemuž se podařilo únoscům utéct, vypověděl, že skupinu unesli maskovaní muži, kteří k baru dorazili v několika bílých vozech SUV. Podle AP zřejmě únos souvisí s organizovaným zločinem v rezidenční čtvrti Tepito, odkud mnozí mladí lidé jsou. V Tepitu kvete černý trh se zbraněmi, drogami a pašovaným a kradeným zbožím, upozornila agentura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám