Hlavní obsah

Irma na Britských Panenských ostrovech osvobodila přes stovku vězňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než stovka vězňů na Britských panenských ostrovech v nastalém chaosu po příchodu hurikánu Irma uprchla na svobodu. Nyní jsou trestanci neznámo kde. Až 120 lidí ve výkonu trestu podle serveru Express uprchlo poté, co tropická cyklóna čtvrté, tedy druhé nejvyšší kategorie, v sobotu zničila část budovy nápravného zařízení.

Foto: Handout, Reuters

Příslušník britského námořnictva hovoří na Britských Panenských ostrovech s jedním z místních obyvatel. V pozadí škody, které napáchal hurikán Irma.

Článek

Britské Panenské ostrovy utrpěly přímý zásah. Je proto možné, že vězni utekli, aby si zachránili život. Spojené království v reakci na žádost místních úřadů posílá na ostrovy policisty.

„Na základě žádosti úřadu pro Commonwealth a zahraničí budou britští policisté poskytovat podporu policii Britských Panenských ostrovů. Dva členové britského policejního sboru, kteří v případě mezinárodních krizí spolupracují s armádou, odletěli v pátek. Dalších 53 vyrazilo v neděli,“ informovala britská Národní rada policejních velitelů.

Škody na ostrovech jsou odhadovány na miliardu liber. To je v přepočtu asi 28,6 miliardy korun. Informace o případných obětech zatím nejsou k dispozici.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám