Hlavní obsah

Houston se potýká s následky tropické bouře Imelda

• Aktualizováno

Američtí záchranáři ve čtvrtek zachraňovali stovky lidí z rezidenčních čtvrtí texaského Houstonu, zaplavených po prudkých deštích tropické bouře Imelda. Dva lidé přišli o život. Místní letiště bylo uzavřeno, tisíce domácností jsou bez elektrického proudu. Meteorologové varovali, že na jihovýchodní texaské pobřeží může dopadnout až metr vody.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky tropické bouře v HoustonuVideo: Reuters

 
Článek

V Houstonu a okolí úřady vyhlásily stav ohrožení. „Jste-li ve škole, doma nebo v práci, zůstaňte tam. Jde o život,“ vzkázala obyvatelům města Lina Hidalgová, zástupkyně místní samosprávy. Televizní záběry ukazovaly zatopené automobily na výpadovkách, záchranáři přepravovali obyvatele města z vodou ohrožených domů.

Podle agentury AP bylo v Harris County, kde se nachází i Houston, evakuováno asi 1700 lidí. Zaplaveny byly také části jižní Louisiany.

Bez proudu je asi 100 tisíc lidí, odloženo bylo více než 900 letů z Houstonu. Na jihovýchodě Houstonu zemřel devatenáctiletý muž, který se dotkl elektrických drátů, když odváděl do bezpečí svého koně.

Další muž ve věku kolem 40 až 50 let zemřel, když se se svou dodávkou pokoušel projet zaplavenou oblastí u mezinárodního letiště George Bushe. Na místě byla voda hluboká více než dva metry.

Podle houstonského starosty bylo město na záplavy připraveno mnohem lépe, než v roce 2017, kdy hurikán Harvey způsobil miliardové škody a zabil desítky lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám