Hlavní obsah

Hotel na Floridě se propadl do země

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Desítky turistů na Floridě v pondělí vyděsil kolaps jejich hotelu, jenž se začal propadat do nestabilního podloží. Rachot narušené konstrukce osazenstvo včas varoval, všichni hosté stihli hotel opustit. Nikdo nebyl podle policie zraněn.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hotelový resort nedaleko Disney Worldu na Floridě se propadl do obří díry v zemiVideo: Reuters

 
Článek

V letovisku Summer Bay Resort u Orlanda podle policie propad půdy postihl hned několik domů. Jeden z nich přišel o celé průčelí, které beze stopy zmizelo. Okna podle očitých svědků praskala, jistou koupající se ženu kolaps domu vymrštil do výšky i s vanou.

Podle agentury Reuters nejsou na Floridě podobné případy výjimkou. Poloostrov má na mnoha místech vápencové podloží, které propouští kyselé deště a drolí se. Eroze vytváří rozsáhlé dutiny, které neudrží zástavbu a způsobují vážné havárie.

V březnu se ve floridské Tampě propadl dům, s nímž v hlubinách zmizel jeho sedmatřicetiletý majitel. Jeho tělo se nikdy nenašlo. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám