Hlavní obsah

Gang v Los Angeles znásilňoval invalidní ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Police v americkém Los Angeles pátrá po osmici sexuálních násilníků, kteří si své choutky ukájeli na postižených ženách, uvedla v pátek CNN. Deset jejich útoků bylo zaznamenáno bezpečnostními kamerami nebo videokamerou. Záznamy se dostaly do rukou policie od neznámého konfidenta.

Foto: Profimedia.cz

Losangeleská policie v akci

Článek

Policie dostala v březnu loňského roku 11 DVD od anonymního udavače. Nechal je v úřadu šerifa v Monterey Parku.

Na DVD jsou také záběry, jak skupina nejméně osmi mužů sexuálně zneužila deset invalidních žen, mnohé v domě s pečovatelskou službou. Jedna z obětí byla na kolečkovém křesle. „Po jednom hrozném útoku byla jedna z obětí zvednuta a posazena zpět na kolečkové křeslo,“ sdělil agentuře AP detektiv Ron Anderson.

Na jiném záběru je vidět, jak obézní muž na kolečkovém křesle jede do ženského pokoje. Záda má pokrytá jizvami. Zřejmě jde o paraplegika v nějakém domě s pečovatelskou službou. V ženském pokoji vleze na postel, strhne plenu ze sebe i z ženy, která tam leží a sexuálně ji napadne. „Pak se zvedne, přemístí se přes chodbu a zmizí z obrazu kamery,“ uvedl pro AP detektiv Ron Anderson.

Na dalším záběru zase přivádí jeden muž jiného do pokoje a nechá ho tam, aby napadl ženu. Ta je mentálně i fyzicky postižená. Není vidět žádný náznak souhlasu z její strany.

Většina útoků byla podniknuta na postelích, ale jeden také v místnosti s pytli s fazolemi.

Pátrání za pomoci veřejnosti

U čtyř mužů se podařilo ze záběrů vytvořit identikit. Bylo to obtížné a policii to zabralo několik měsíců, protože záběry byly zrnité.

Seržantka Diana Hechtová sdělila CNN: „Je to velmi vážné. Tyto ženy jsou mentálně zaostalé. Je nechutné zneužít kohokoli, ale zejména někoho, kdo se nemůže bránit.“

Policie zatím zveřejnila jen identikity čtyř pachatelů. Samotná videa nemíní zveřejnit. „Tato velmi znepokojující videa nebudou zveřejněna, ale zveřejní se fotografie z videí s cílem identifikovat podezřelé a dopadnout je,“ uvedla kancelář šerifa.

Hechtová k případu dodala: "Máme oběti, jen nevíme, zda útoky dál pokračují. Máme čtyři podezřelé a potřebujeme pomoc veřejnosti, aby se dostali do vazby tak rychle, jak to jen bude možné.“

Reklama

Výběr článků

Načítám