Hlavní obsah

FBI zveřejnila dnešní podobiznu Usámy bin Ládina

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejhledanější terorista světa Usáma bin Ládin se od roku 2007, kdy byl spatřen naposledy, moc nezměnil, pouze zestárnul. Alespoň si to myslí americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI), který svých internetových stránkách zveřejnil jeho dnešní možnou podobu.

Foto: Repro FBI, Novinky

Dnešní možná podoba Usámy bin Ládina

Článek

Podle vyšetřovatelů se bin Ládin pravděpodobně nachází u afghánsko-pákistánské hranice, kde mohl jen těžko přibrat. FBI zveřejnil dva snímky, na jednom je bin Ládin v tradičním oděvu, na druhém v obleku západního střihu, bez pokrývky hlavy a s nakrátko střiženými vlasy. „Doufáme, že tyto snímky pomohou k tomu, že ho někdo pozná,“ řekl zástupce úřadu Robert Eckert.

Spojené státy po bin Ládinovi marně pátrají od leteckých útoků v září 2001. Při následné invazi do Afghánistánu mu byli nablízku v horském komplexu Tora Bora, odkud jim ale vyklouzl. USA na bin Ládina tehdy vypsaly odměnu 25 miliónů dolarů, kterou později zdvojnásobily. Další dva milióny nabízí asociace pilotů a asociace amerických leteckých přepravců.

Naposledy se bin Ládin objevil na videu zveřejněném v září 2007. Záznam byl tři roky starý a Usáma na něm měl narozdíl od dřívějších let zastřižené vousy.

Reklama

Výběr článků

Načítám