Hlavní obsah

Donutila nezletilou k sebevraždě přes internet

Novinky, CNN, rei
LOS ANGELES

Soud v Los Angeles se zabývá žalobou na Lori Drewovou (49) z Missouri, která se na internetových stránkách MySpace vydávala za 16letého chlapce, aby předstírala zalíbení v jedné dívce a následně ji příkře odsoudila. Třináctiletá Megan Meierová pak spáchala sebevraždu.

Foto: Profimedia.cz

Megan Meierová se po odvržení oběsila.

Článek

Drewová měla podle žalobců dívce napsat, že svět by bez ní byl lepším místem. Teď čelí až 20 letům ve vězení kvůli obviněním ze spiknutí a porušování pravidel poskytovatelského serveru, aby získala informace ke způsobení stresu jiné osobě.

Drewová se měla ještě spolu s dalšími lidmi zaregistrovat na fóru, aby zlákala Meierovou k romanci na síti. Účet si 49letá žena měla založit proto, aby zjistila, co si dívka, která žila v sousedství, myslí o její dceři. V diskuzích figurovala pod jménem Josh Evans. Mezi jejími konspirátory má být i nezletilá dívka.

Vztah udržovala asi čtyři týdny. Hodinu poté, co Meierovou odvrhla, se dívka ve svém pokoji pověsila. Zemřela následující den.

Podle matky měla dcera nízké sebevědomí, a když jí tzv. Josh přes internet napsal, že je hezká, byla nadšená. “Když to s ní skončil, znovu jsem jí řekla, že toho měla sama dávno nechat. To jí rozlítilo,” řekla Tina Meierová. O chvíli později dceru našla oběšenou na řemenu. “Je to, jakoby se má dcera zastřelila pistolí, kterou pro ni někdo nabil,” řekl otec dívky.

Případem se zabývala policie v Missouri už koncem loňského roku. Podat obvinění ale odmítla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám