Hlavní obsah

Do vánočního průvodu v Milwaukee vjelo auto: pět mrtvých, desítky zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pět lidí zabil a přes 40 zranil řidič, který v neděli odpoledne se svým autem vjel do vánočního průvodu na předměstí amerického města Milwaukee. Uvedla to radnice města Waukesha, kde k tragédii došlo. Řidič vozu byl zadržen a skončil ve vazbě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Do vánočního průvodu v Milwaukee vjelo autoVideo: Reuters

 
Článek

„V tuto chvíli můžeme potvrdit, že pět lidí zemřelo a přes 40 bylo zraněno. Nicméně se tato čísla mohou změnit, jak shromažďujeme další informace,” uvedla krátce před nedělní půlnocí místního času (před 7:00 SEČ) radnice města Waukesha na svých twitterových a facebookových účtech.

Agentura Reuters s odvoláním na šéfa místní policie Dana Thompsona dříve informovala, že mezi zraněnými byly i děti: „Vozidlo narazilo do více než dvaceti lidí, část z nich byly děti.”

Úřady informovaly, že do nemocnic bylo převezeno nejméně 11 dospělých a 12 dětí, další zraněné odvezli příbuzní a přátelé. Wisconsinská nemocnice uvedla, že mezi jejími 15 pacienty není žádná oběť.

Červené SUV ve 16:39 prorazilo bariéry chránící průvod a jelo západním směrem po Main Street. Zasahující policista po vozidle střílel. Podařilo se zajistit podezřelého řidiče i vozidlo.

Podle Thompsona zatím není známo, jestli případ souvisí s terorismem. Starosta Shawn Reilly označil událost za „hrozný a bezcitný čin“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám