Hlavní obsah

Diktátor Noriega je v nemocnici s podezřením na mrtvici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad de Panamá

Bývalého panamského diktátora Manuela Noriegu převezli v neděli z věznice do nemocnice s podezřením, že utrpěl mozkovou mrtvici. Informovala o tom agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Manuel Noriega

Článek

Podle prohlášení policie byl Noriega převezen z věznice El Renacer, kde si odpykává trest 20 let, do nemocnice Santo Tomas kvůli vysokému krevnímu tlaku a podezření na mrtvici. „Byl umístěn na jednotku intenzivní péče na pozorování. Je při vědomí,“ prohlásil ministr Franklin Vergara.

Panamský diktátor Manuel Noriega byl za studené války dlouholetým spojencem USA. Od šedesátých let pracoval pro americkou zpravodajskou službu CIA. Než se v roce 1983 stal vládcem Panamy, stál v čele tamní Národní gardy. Spolupráce s USA skončila v roce 1987.

O tři roky později podnikly Spojené státy do Panamy invazi a Noriega byl zadržen. Ve vězení v USA strávil 17 let, ve Francii rok, než byl loni vydán zpět do vlasti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám