Hlavní obsah

Demi Mooreová byla v 15 znásilněna, matka ji prý nechala zneužít za 500 dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká herečka Demi Mooreová uvedla, že byla v 15 letech znásilněna. Pachatel za možnost ji zneužít prý její matce zaplatil 500 dolarů (asi 14 500 Kč v tehdejším kurzu). S odkazem na připravované memoáry to v ranním televizním pořadu Good Morning America uvedla televize ABC. Matka ji prý brala do barů, „aby si jí muži všimli”.

Foto: Richard Shotwell, ČTK/AP

Demi Mooreová při uvedení posledního filmu Corporate Animals

Článek

„Bylo to znásilnění a byla to devastující zrada,” řekla 56letá Mooreová novinářce Diane Sawyerové ke své biografické knize.

Herečka v ní vylíčila, jak jako 15letá přišla domů a uviděla tam staršího muže, se kterým se znala její matka. Poté, co ji znásilnil, se jí zeptal, jak se cítí, když ji její matka „prodala jako děvku” za 500 dolarů.

Na dotaz Sawyerové, zda si myslí, že jí muž říkal pravdu, odpověděla: „V hloubi duše si nemyslím, že to byla přímá transakce. Ale i tak mu poskytla přístup ke mně a umožnila mu, aby mi ublížil.“

Matka alkoholička

Hereččina matka, která zemřela v roce 1998, byla alkoholička. Mooreová napsala, že ji jako teenagerku s sebou brala do barů, aby si jí muži všimli.

Matka se podle ní také opakovaně se pokusila o sebevraždu. Poprvé, když bylo Mooreové 12 let. „Pamatuju si, jak jsem musela svými dětskými prstíčky vytahovat z úst pilulky, které se pokusila spolknout,“ uvedla v knize. Dodala, že pak se něco podobného stalo „ještě mnohokrát“.

Kniha pamětí nazvaná Inside Out je intimní výpovědí o dětství slavné herečky i o jejích vztazích. Píše se v ní také o tom, jak bojovala s vlastními závislostmi na drogách a alkoholu, i o krizi, když se jí v roce 2012 zhroutilo třetí manželství s Ashtonem Kutcherem a děti s ní nemluvily. Tehdy zkolabovala na večírku, kde kouřila syntetické konopí a vdechovala rajský plyn. Musela být hospitalizována.

Mooreová, která je známá z filmů Duch, Pár správných chlapů či Neslušný návrh, knihu věnovala nejen svým třem dcerám, ale i matce a bývalému druhému manželovi Bruce Willisovi.

Tvrzení Mooreové nelze nijak ověřit, není tedy jasné, zda její vyjádření v knize jsou pravdivá. Dál točí filmy, i když se už neobjevuje v trhácích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám