Hlavní obsah

Čtyřletý chlapec sebral zbraň šerifova zástupce a zastřelil jeho ženu

– Lebanon (Tennessee)

Tragédií skončilo sobotní grilování ve městě Lebanon v americkém státě Tennessee. Zástupce místního šerifa tam příbuznému ukazoval své zbraně, když čtyřletý chlapec, který se párty účastnil, v nestřeženém okamžiku jednu z nich sebral. Při manipulaci ze zbraně vyšel výstřel, který na místě zabil manželku šerifova zástupce.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Jediný výstřel zabil 48letou Josephine Fanningovou, manželku zástupce šerifa okrsku Wilson Daniela Fanninga," citoval server CNN mluvčí policejních vyšetřovatelů.

Manželé hostili příbuzné a známé ve svém domě. Fanning a jeho příbuzný se v jeden okamžik odebrali do ložnice, aby si prohlédli zbraně. Fanningová s chlapcem se k nim chvíli poté připojili, přičemž v jednom okamžiku dítě zvedlo jednu ze zbraní z postele. V tu chvíli z pistole vyšel výstřel.

Zbraň, z níž vyšla smrtící rána, nebyla služební, šlo o Fanningovu osobní pistoli.

"Je to smutné. Smutný sled událostí," řekl k případu šerif Robert Bryan. "Proti tomu není nikdo imunní. Nezáleží na tom, jestli jste policejní důstojník, taková věc se může stát během sekund," dodal s tím, že podle předběžných výsledků vyšetřování šlo o nehodu.

Obama bojuje za zpřísnění pravidel

Prezident Barack Obama se snaží přesvědčit americkou veřejnost o nutnosti zpřísnit pravidla pro pořizování střelných zbraní.

"Nemusí vzniknout konflikt mezi ochranou našich občanů a ochranou našich práv daných druhým dodatkem," zasazoval se minulý týden o zpřísnění legislativy ve státě Colorado, který byl v minulosti svědkem dvou masakrů a který už přísnější předpisy pro držení střelných zbraní po prosincové tragédii přijal, stejně jako stát New York.

Senát amerického státu Connecticut minulou středu schválil přísnější pravidla držení zbraní. Jeden z nejtvrdších zákonů v USA je podle agentury Reuters reakcí na prosincovou střelbu na škole v connecticutském Newtownu. Ta si vyžádala životy 20 dětí a šesti dospělých. O zákonu ještě má hlasovat regionální Sněmovna reprezentantů. Odpůrci zákona tvrdí, že zasahuje do práv na držení zbraní garantovaných druhým dodatkem americké ústavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám