Hlavní obsah

Čtveřice, která chystala útok na newyorské synagogy, byla uznána vinnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porota federálního soudu na Manhattanu v pondělí shledala vinnou čtveřici mužů obžalovaných z příprav útoků na synagogy v New Yorku a na americká vojenská letadla. Porotci se o verdiktu radili více než týden. Čtveřici teď podle agentury Reuters hrozí doživotní vězení.

Foto: Chip East, Reuters

Zadržený James Cromitie

Článek

Hlavní obžalovaný James Cromitie byl obviněn z toho, že s placeným informátorem Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI), kterého potkal v mešitě v severní části New Yorku, spřádal teroristické plány. Cromitie také naverboval tři další obžalované - Laguerrea Payena, Ontaa Williamse a Davida Williamse.

Informátor FBI během plánování útoků pořídil stovky hodin záznamů, které porota vyslechla. Obhajoba se své klienty snažila bránit tvrzením, že na ně vláda nalíčila past a hlavní podíl na organizaci měl placený informátor.

FBI muže zatkla v květnu 2009, když u jedné ze synagog v newyorském Bronxu zaparkovali auta, o kterých se domnívali, že v nich jsou výbušniny.

Reklama

Výběr článků

Načítám