Hlavní obsah

Clintonová zakládá hnutí Společně vpřed, které chce tepat Trumpa

Neúspěšná americká kandidátka do Bílého domu za demokraty Hillary Clintonová zakládá politickou sílu, která bude bojovat s republikánským prezidentem Donaldem Trumpem. Skupina ponese název Onward Together (Společně vpřed), což odkazuje na heslo z předvolební kampaně Clintonové Stronger Together (Společně jsme silnější). Informoval o tom server Politico.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Hillary Clintonová

Článek

Devětašedesátiletá zkušená politička se vrací na scénu půl roku poté, co s Trumpem těsně prohrála boj o Bílý dům. A slibuje, že svého rivala opět potrápí.

Podle listu Politico nová politická skupina vzniká v době, kdy si řada demokratických dárců není jistá tím, kam poslat peníze, aby byly co nejefektivněji využity.

Z informací serveru vyplývá, že by měla vzniknout jakási platforma, která někdejším podporovatelům a sponzorům kampaně Clintonové umožní znovu soustředit síly a finanční prostředky na jednom místě. Kampaň by měla být zahájena už příští týden.

Kritika za Twitter i Severní Koreu

Bývalá ministryně zahraničí Clintonová strávila poslední týdny ve Washingtonu, New Yorku a ve svém domovském městě Chappaqua ve státě New York, kde se sešla s potenciálními dárci a také představiteli organizací, kterým by naopak mohla její skupina finance přidělit.

Clintonová po prohraných volbách odešla na jistou dobu do ústraní, v posledních týdnech ale stále více hovoří na veřejnosti a neváhá kritizovat svého soupeře z prezidentské volby.

Tento týden například vystoupila na světovém ženském fóru v New Yorku, kde současného prezidenta kritizovala za přílišné používání Twitteru či za jeho přístup k řešení severokorejské krize, kdy oznamuje nečekané kroky, na jejichž přípravě by podle ní měl více spolupracovat s Čínou, Japonskem nebo Jižní Koreou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám