Hlavní obsah

Český pašerák vzácných plazů byl zřejmě členem gangu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenapadesátiletý Čech, který byl začátkem prosince zatčen v Argentině při pokusu odletět do Madridu se vzácnými zvířaty, především plazy, pracoval zřejmě jako kurýr zločinecké skupiny pašující živočichy, jejichž vývoz je zakázán. O svém činu podle soudních zdrojů odmítá vypovídat.

Foto: Profimedia.cz

Anakonda žlutá

Článek

Muž, identifikovaný jako Karel Abelovský, přijel do země jen několik dní předtím, než byl zatčen, a neměl tak čas sám nashromáždit všechna zvířata. V jeho látkovém kufru bylo 247 jedovatých hadů, ještěrek, želv, žab, pavouků nebo hlemýžďů z Argentiny, Mexika, Paraguaye a Brazílie v plastových nádobách, sáčcích nebo ponožkách s latinskými názvy.

„Zaměstnanci letiště tomu nemohli uvěřit, když uviděli ten pohyb v kufru. Bylo to jako animovaný film,“ sdělil nejmenovaný zdroj ze soudní kanceláře. Zvířata prý mohla z kufru uniknout a ohrozit lidi na palubě nebo v Praze, kam muž mířil.

Většina zvířat, která pokus o pašování přežila, je nyní v zoo v Buenos Aires. Jedovatí hadi byli předáni ústavu, kde se vyvíjejí protilátky proti hadímu jedu. Čech byl po odebrání pasu propuštěn na kauci v přepočtu 49 tisíc korun a hrozí mu deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám