Hlavní obsah

Carnajev šel po útocích v Bostonu na párty. Byl úplně v klidu, popsali kamarádi

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco vyšetřovatelé pátrali po pachatelích pondělního bombového útoku na maratón v Bostonu, jeden z dvojice podezřelých, Džochar Carnajev, si v klidu užíval studentského života. Podle CNN se až do čtvrtka nacházel v kampusu massachusettské univerzity. Ve středu se například vypravil na párty a podle jeho spolužáků se choval zcela normálně a klidně.

Foto: Alexander Demiančuk, Reuters

Fotografie Džochara Carnajeva na jeho stránce na ruské sociální síti Vkontakte.

Článek

Dva dny po útoku v Bostonu, z jehož spáchání podezřívá policie bratry Tamerlana (26) a Džochara (19) Carnajevovy, si mladší z nich vyrazil na studentskou párty, která se konala na půdě jeho domovské massachusettské univerzity. A podle svědků nejevil žádné znaky toho, že by se dopustil něčeho závažného. „Byl zcela uvolněný,“ řekl listu Boston Globe jeden z Džocharových spolužáků.

Jeho přítel Andrew Glasby, který s Džocharem hovořil den po výbuších v Bostonu, uvedl, že se atentátník choval, jako by se nic nestalo. „Normálně jsme se bavili, nebyl vylekaný, neměl strach. Byl to starý dobrý Džahar,“ řekl Glasby televizi ABC. Džahar (anglicky psáno Jahar) byla prý Carnajevova přezdívka.

Foto: Profimedia.cz

Novináři se dotazují přítele Džochara Carnajeva Sanjayi Lamithhaneho.

Jakmile se Glasby dozvěděl, že po jeho kamarádovi pátrá policie jako po možném pachateli útoků, byl prý v šoku. Poznamenal, že Carnajev nikdy nemluvil o radikální víře nebo o politice. Někteří spolužáci jej dokonce popsali jako nenápadného a přátelského člověka, jenž měl rád fotbal, hip-hop a někdy kouřil marihuanu.

Jeho kamarádi z koleje si dokonce před Carnajevovým dopadením dělali legraci, že by na záběrech FBI mohl být právě Džochar. „Dělali jsme si srandu, jako že by to mohl být Džochar, ale pak jsme usoudili, že to nemůže být on. Džochar? Nikdy,“ řekla pro Boston Globe dvaadvacetiletá Pamala Rolonová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám