Hlavní obsah

Brazilské letadlo se zřítilo do řeky, zemřelo 24 lidí

Novinky, CNN, BBC,
MANAUS
Aktualizováno

Dvoumotorové letadlo se v sobotu zřítilo v Amazonii do brazilské řeky Manacapuru. Čtyři lidi se podařilo zachránit, zbylých 24 jich zahynulo. Stroji podle svědků vynechal jeden z motorů, navíc byl letoun přetížen. Typ je určen nanejvýš pro 22 osob.

Článek

Pilot stroje letícího do Manausu se krátce po startu chtěl vrátit na letiště Coari. Informoval o tom věž. Podle některých zpráv se letadlo dostalo do prudkého deště. Podle jiných informací ale měl stroj poruchu.

"Přeživší říkali, že viděli, jak se jeden z motorů zastavil. Myslíme si, že se pilot pokoušel přistát na nepoužívané ranveji, ale nepovedlo se mu to," uvedl koordinátor zasahujících složek Civilní obrany Daniel Guedes.

Pilot už ale stroj na letiště nedotáhl. Podle terminologie byl krátký. Chybělo mu pět set metrů. Letoun se zřítil do přítoku Amazonky Manacapuru. Podle některých zpráv se pilot na hladině pokoušel o nouzové přistání.

Příčiny nehody se zatím šetří. Vyloučeno není ani přetížení stroje, protože na jeho palubě bylo o šest lidí více, než pro jaký počet je typ typizován.

V letadle provozovaném společností Manaus aerotaxi letělo 17 dospělých cestujících, sedm dětí a dva členové posádky. Jedno z dětí - devítiletého chlapce - se podařilo zachránit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám