Hlavní obsah

Biden představil další členy své administrativy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Nastupující americký prezident Joe Biden představil další členy své administrativy. V čele ministerstva vnitra bude stát současná poslankyně za Nové Mexiko Deb Haalandová. Jak spekulovala média, Ministerstvo pro energetiku povede bývalá guvernérka Michiganu Jennifer Granholmová. Novou kancelář zaměřenou na globální oteplování povede bývalá šéfka Agentury pro ochranu životního prostředí (EPA) Gina McCarthyová, napsala agentura Reuters.

Foto: Mike Segar, Reuters

Joe Biden

Článek

Do čela EPA chce Biden Michaela Regana, který je nyní zodpovědný za oblast životního prostředí v Severní Karolíně. Regan bude prvním Černochem v čele EPA.

Haalandová bude první zástupkyní domorodých obyvatel USA v čele ministerstva vnitra. To je zodpovědné za správu a ochranu přírody a přírodního bohatství většiny federální země a správu programů vztahujících se k původnímu obyvatelstvu USA. Haalandová uvedla, že se bude snažit rozšířit výrobu obnovitelné energie na federálních pozemcích a zrušit Trumpovo zaměření na fosilní paliva.

Biden výběrem nových členů své administrativy plní dva hlavní sliby, které dal po svém zvolení. Jedním z nich je, že chce zřídit zkušený tým zaměřený na boj proti změnám klimatu. Druhým pak je, že sestaví kabinet, který bude odrážet rozmanitost Ameriky.

Biden si vybral na post ministra dopravy soupeře z primárek Buttigiege

Amerika

 Poradce je pozitivní

Bidenova mluvčí Kate Bedingfieldová rovněž uvedla, že poradce nastupujícího prezidenta Cedric Richmond byl ve čtvrtek pozitivně testován na koronavirus. Na počátku týdne se na krátkou dobu setkal s Bidenem. Setkání se však uskutečnilo pod širým nebem a oba muži měli roušky, což znamená, že Biden nebyl podle definice Střediska pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) v „blízkém kontaktu” s nakaženým. Ve čtvrtek měl Biden negativní test na koronavirus.

Reklama

Výběr článků

Načítám