Hlavní obsah

Bezpečnost inaugurace Bidena ohlídá generál, který velel po hurikánu Katrina

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na bezpečnostní opatření a jejich koordinaci během ceremoniálu inaugurace nového amerického prezidenta Joea Bidena dohlédne penzionovaný generál Russel Honoré, velitel sil pomáhajících po ničivém hurikánu Katrina z roku 2005.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do Washingtonu se sjíždí 20 000 vojáků na Bidenovou inauguraciVideo: Reuters

 
Článek

„Generál je respektovaný lídr, který má zkušenosti se zvládáním krizí,“ řekla Nancy Pelosiová, šéfka Sněmovny reprezentantů, která jej se speciálním úkolem oslovila.

„S ohledem na to, co se stalo, a vzhledem k tomu, že inaugurace se blíží, musíme vše prověřit,“ dodala s odkazem na útok radikálů na Kapitol.

Ve Washingtonu je více amerických vojáků než v Iráku a Afghánistánu dohromady

Amerika

V pátek poblíž Kapitolu zatkli muže, který se snažil projet jedním z kontrolních stanovišť, ve voze měl nabitou zbraň a pět set kusů munice, aniž by měl povolení k jejich držení ve Washingtonu, upozornila CNN. Později doplnila, že Wesley Allen Beeler se prokazoval oprávněním k účasti na středeční inauguraci, jež nebylo zfalšované, ale nevydala jej vláda.

Bidenovu inauguraci tíží obavy z násilí

Zahraniční

Na bezpečnost v hlavním městě bude dohlížet až 25 tisíc členů Národní gardy. Některé státy, například Oregon, odmítly poslat požadovaný počet gardistů kvůli obavám z regionálních nepokojů.

Reklama

Výběr článků

Načítám