Hlavní obsah

Americký policista zmlátil mladíka jen za to, že telefonoval na ulici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver

Policejní oddělení v Denveru se snaží zamáznout incident z minulého roku, kdy jeden jeho policista do bezvědomí zmlátil mladíka, který telefonoval na chodníku nedaleko místa, kde probíhalo zatýkání jiné osoby, podezřelé z trestného činu. Událost zachytila policejní bezpečnostní kamera.

Článek

Policejní důstojník Devin Sparks opakovaně udeřil ocelovým obuškem potaženým kůží třiadvacetiletého Michaela DeHerrera. Následně ho odvlekl do policejního vozu, kde ho po usazení praštil dveřmi do kotníku. DeHerrera přitom nedělal nic jiného, že stál na chodníku před nočním klubem LoDo a telefonoval se svým otcem, který působí jako zástupce šerifa v Pueblu.

Denverská radnice nabídla za nepřiměřené použití síly, aby se vyhnula soudnímu řízení, náhradu 17 500 dolarů. Nicméně nezávislý aktivista Richard Rosenthal usiluje o to, aby byli policisté Sparks a jeho kolega Randy Murr propuštěni, protože o zásahu lhali.

Videozáznam totiž jednoznačně ukazuje, že DeHerrera nijak policisty neohrožoval.  Sparks přitom tvrdil, že se ho DeHerrera chystal udeřit rukou sevřenou v pěst. "To video je důležité, protože ukazuje vše, co se stalo, bez ohledu na hlášení, která byla napsána," uvedl DeHerrera, který se po zásahu probudil z bezvědomí až v nemocnici s obvázanou hlavou a posttraumatickým šokem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám