Hlavní obsah

Amerického generála, který si utahoval z Bidenové, suspendovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká armáda dočasně zbavila funkce tříhvězdičkového generála ve výslužbě Garyho Voleského (60), který působil v lukrativní roli konzultanta. Podle listu The Guardian se tak stalo poté, co se na sociálních sítích objevil příspěvek s jeho jménem, který se vysmíval první dámě Jill Bidenové (71) za její podporu práva na potrat.

Foto: Randall Hill, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

V červencovém prohlášení k rozsudku Nejvyššího soudu, který zrušil garantované právo na potraty na federální úrovni, totiž Bidenová sdělila: „Téměř padesát let měly ženy právo rozhodovat o svém těle. Dnes nám toto právo ukradli.“

Většina Američanů ztratila v Nejvyšší soud důvěru

Zahraniční

Replika na účtu se jménem Volesky zněla: „Rád vidím, že konečně víte, co je to žena.“ Někteří si tuto poznámku vyložili jako slovní výpad proti Bidenovu Bílému domu, který podporuje myšlenku jiných pohlaví než mužů a žen.

Volesky, který odešel do důchodu jako generálporučík a během služby v Iráku získal stříbrnou hvězdu za statečnost, si vydělával 92 dolarů (2230 korun) na hodinu jako poradce.

Reklama

Výběr článků

Načítám