Hlavní obsah

Američanku uznali vinnou z vraždy manžela po 40 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jefferson City

Soud v americkém státě Missouri uznal ve čtvrtek 75letou ženu vinnou z vraždy spáchané před 40 lety. Alice Udenová svého tehdejšího manžela zastřelila a zakopala u opuštěného dolu na zlato ve státě Wyoming. Na vraždu se přišlo v souvislosti s vyšetřováním jiných vražd v rodině, jichž se dopustil následující manžel Udenové. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Udenová svého tehdejšího manžela Ronalda Holtze střelila v roce 1974 nebo 1975 do hlavy, načež jeho tělo hodila do sudu, který zakopala u opuštěného dolu.

Podle žalobců zaútočila na Holtze, když spal, a střílela z pušky. Obhájci argumentují tvrzením, že se jednalo o sebeobranu. Holtz byl údajně rozzuřený a vyhrožoval, že ublíží dceři Udenové, která tehdy byla batole.

Policie původně Udenovou vůbec nevyšetřovala. Přišla na ní mimoděk, když znovu otevřela případ zmizení exmanželky a dvou synů jejího druhého manžela ve Virginii v roce 1980. Gerald Uden a Alice Udenová tak loni v září skončili ve vazbě oba. Udenovi už soud uložil doživotní trest, svou exmanželku i syny zastřelil.

Udenové hrozí trest 20 let vězení. Ostatky jejího prvního manžela, s nímž byla rozvedena v roce 1975 poté, co ho prohlásili za mrtvého, našli policisté loni v srpnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám