Hlavní obsah

Druhá střelba v USA: Devět mrtvých v Ohiu, útočník je po smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ohio
Aktualizováno

Devět mrtvých a 16 zraněných si vyžádala střelba ve městě Dayton v americkém státě Ohio. Útočník je po smrti. S odvoláním na místní policii o tom informovala agentura AP. Podle starostky Daytonu se polici podařilo útočníka zneškodnit do minuty od začátku incidentu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při střelbě v Ohiu zahynulo devět lidíVideo: AP

 
Článek

Podle zpravodajského webu BBC neznámý střelec kolem 01:00 místního času (07:00 SELČ) střílel před barem.

Policie střelce zneškodnila do jedné minuty, uvedla starostka Daytonu Nan Whaleyová na mimořádné tiskové konferenci v neděli po 13. hodině SELČ.

Zástupce velitele místní policie Matt Carper novinářům řekl, že pachatele následně zastřelila policie. Podle všeho byl na místě pouze jeden střelec, dodal.

Motiv střelby zatím není znám

Policie nyní pracuje na ztotožnění pachatele a zjištění motivu činu. „Co se střelci honilo hlavou, v tuto chvíli nevíme,” řekla Whaleyová.

Na sociálních sítích se objevilo video, na němž lidé prchají ulicí, kterou se ozývají desítky výstřelů. K tragédii došlo několik hodin poté, co jiný útočník v obchodním domě v texaském El Pasu zastřelil 20 lidí a více než dvě desítky dalších zranil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám