Hlavní obsah

Společnost Blue Origin se chystá na Měsíc, oznámil Bezos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soukromá americká kosmická společnost Blue Origin se chystá na Měsíc, vyvíjí kvůli tomu přistávací modul, který bude schopen dopravovat na lunární povrch až 6,5 tuny nákladu. V noci na čtvrtek to oznámil zakladatel Blue Origin a nejbohatší člověk světa Jeff Bezos.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jeff Bezos odhalil přistávací modul na Měsíci Blue MoonVideo: Reuters

 
Článek

„Je to úžasný stroj a poletí na Měsíc,“ řekl Bezos o modulu s názvem Blue Moon, jehož maketu představil. Robotický aparát bude schopen na měsíční povrch dopravit v nákladním prostoru až čtyři vozítka najednou nebo vzletový stupeň, s jehož pomocí budou moci z Měsíce odlétat lidé.

Bezos uvedl, že pro přistávací modul vyvíjí Blue Origin nový motor, který se jmenuje BE-7. První zážehové testy motoru se uskuteční letos v létě.

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Śéf Amazonu Jeff Bezos

O motoru BE-7 Bezos řekl, že bude poháněn tekutým vodíkem. „Používáme tekutý vodík, protože budeme schopni získávat vodík z vody na Měsíci a doplňovat palivo na měsíčním povrchu,“ vysvětlil. Přítomnost vody na souputníkovi Země pak označil za výjimečně cenný zdroj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám