Hlavní obsah

V USA zatkli gang lupičů, který obral Rihannu a další hvězdy

Los Angeles

Kalifornská policie pozatýkala čtyři členy bandy, která loupila v domech místních celebrit. Gang, který měl na kontě vloupání ke zpěvačce Rihanně a dalším hudebním, filmovým i sportovním hvězdám, si podle úřadů mohl přijít až na miliony dolarů. Podle agentury AP to policie oznámila na úterní tiskové konferenci.

Foto: Live Nation - Kevin Mazur

Jednou z oloupených byla Rihanna

Článek

Podle vyšetřovatelů lupičům práci usnadňovaly samy celebrity, jejichž účty na sociálních sítích gang sledoval, aby věděl, kdy budou na turné či jinde mimo domov. Policisté skupinu podezírají z více než dvou desítek vloupání, jejichž obětí se kromě Rihanny stala například zpívající herečka Christina Milianová, baseballista Yaisel Puig či hráč amerického fotbalu Robert Woods.

Během zatýkání policisté zabavili 50 000 dolarů (přes 1,1 miliónu korun) v hotovosti. Policie zároveň dala k nahlédnutí zabavené luxusní věci, které patrně pocházejí z loupeží - drahé šperky, hodinky či kabelky - v naději, že je oběti lupičů identifikují.

V domě jednoho ze zatčených policisté našli zřejmý seznam dalších možných cílů gangu. Patřili mezi ně například herci Matt Damon a Viola Davisová či basketbalista LeBron James, jejichž adresy byly na seznamu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám