Hlavní obsah

Muž v Los Angeles držel v supermarketu 40 rukojmích

Policie v Los Angeles v sobotu zadržela ozbrojeného útočníka, který v jednom ze zdejších supermarketů držel 40 lidí jako rukojmí. Osmadvacetiletý muž se nakonec po několika hodinách policistům vzdal, již předtím však postřelil svou babičku a zranil jednu ženu. Přestřelku s policií nepřežila další žena.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah policie v Los AngelesVideo: AP

 
Článek

Policisté pronásledovali mužův vůz a stříleli po něm. Ozbrojenec nakonec narazil do sloupu poblíž obchodu Trader Joe’s a vběhl dovnitř.

Na místo dorazila zásahová jednotka a 18 sanitek. Policisté nahlíželi dovnitř s pomocí zrcadel a vyjednávač se snažil střelce přimět k tomu, aby rukojmí propustil.

Foto: Damian Dovarganes, ČTK/AP

Zraněná žena na místě incidentu

O půl sedmé večer místního času (v neděli 01:30 SELČ) si muž sám nasadil želízka a vyšel předními dveřmi ven spolu se čtyřmi rukojmími. Policie ho vzala do vazby a oznámila, že muž má zranění na ruce.

Velitel policie Michael Moore řekl, že muž střílel na pronásledující policisty ještě před obchodem a při tom byla zabita jedna žena. Není ale jasné, zda ji zasáhla střela útočníka, nebo odvetná palba policistů. Šest lidí ve věku mezi 12 a 81 lety bylo převezeno do nemocnice, ale ani jedna z těchto osob nemá střelné zranění.

Foto: Christian Monterrosa, ČTK/AP

Podezřelý muž poté, co se vzdal policii

Proč muž začal po poledni střílet na svou babičku, policisté nevědí. Zasáhl ji sedmkrát a žena je nyní v kritickém stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám