Hlavní obsah

Desetimetrové vlny, záplavy a vichr ničí západní pobřeží USA

Více než devítimetrové vlny způsobily v pátek večer středoevropského času na západním pobřeží USA místní záplavy. Na záběrech, které se objevily na sociálních sítích a které přinesla agentura Reuters, je vidět silný proud, který unáší auta po silnici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vysoké vlny způsobují na západním pobřeží USA záplavyVideo: Reuters

 
Článek

Kalamitu má na svědomí bouře nad pobřežními vodami u států Washington a Oregon. Ta trvá už od čtvrtka a očekává se, že bude pokračovat po celý víkend. Nejsilněji udeřila voda poblíž města Aberdeen a u ústí řeky Columbia.

Americká národní povětrnostní služba už ve čtvrtek v noci vydala varování pro obyvatele na pobřeží obou států před rizikem záplav. Ty vznikají už při vlnách o výšce šest až osm metrů. Tuto hranici ovšem už vlny překročily během čtvrteční noci, kdy meteorologové zaznamenali devíti a desetimetrové vlny.

Média střídavě informují o případech jednotlivců i skupin, kteří se chtěli kochat řáděním bouře a uvízli v zaplavených oblastech. V Oregonu měla touha po pozorování bouře stát jednoho muže údajně život.

Národní povětrnostní služba předpovídá další silný vítr, který může v nárazech dosahovat rychlosti  až 97 km/h na sobotní noc a časné nedělní ráno.

Reklama

Výběr článků

Načítám