Hlavní obsah

Na letišti v Torontu se srazila dvě letadla, jedno začalo hořet

– Toronto

Dvě letadla se v pátek večer místního času srazila na namrzlém Pearsonově mezinárodním letišti v Torontu. V jednom bylo 168 cestujících a šest členů posádky, kteří se museli evakuovat. Nikomu se nic nestalo, převezen se zraněními do nemocnice byl jen jeden hasič, uvedla televize NBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Panika na palubě letadla po vypuknutí požáruVideo: Reuters

 
Článek

Do Boeingu 737-800 společnosti WestJet, které přiletělo se 168 cestujícími z Cancúnu a už čekalo u terminálu 3, narazil v 18:19 (0:19 SEČ) prázdný stroj aerolinek Sunwing, který byl od terminálu odtahován.

Stroj Sunwingu, který přiletěl také z Cancúnu, ale už o něco dříve, začal hořet. Vzplála pomocná jednotka APU v zadní části letounu, kterou letoun narazil do boeingu WestJetu.

Mluvčí WestJetu Lauren Stewart uvedla, že nebyla jiná možnost než lidi z letadla evakuovat pomocí nouzových skluzavek: „Kvůli pozici letadla na dráze bylo potřeba cestující WestJetu evakuovat po nouzových skluzavkách. Záchranné týmy reagovaly okamžitě.“

Sunwing oznámil, že palubě jeho letadla nebyl nikdo a odtahovala jej služba na letišti. Torontští hasiči sdělili, že museli u terminálu 3 zlikvidovat malý požár na křídle letadla a že zásah ovlivnil provoz na letišti.

Letiště oznámilo, že incident měl jen malý dopad na provoz a že zůstává dál otevřeno, i když panuje extrémní počasí - v noci teploty klesly až k -19°C.

Reklama

Výběr článků

Načítám