Hlavní obsah

Útočník v Texasu vystřílel po začátku mše kostel, 27 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při střelbě v baptistickém kostele ve městě Sutherland Springs v americkém státě Texas zemřelo 27 lidí, dalších nejméně 24 je zraněno. Informují o tom americká média. Střelec byl podle místního šerifa jeden a střílet začal hned po příchodu do kostela. Podle amerického tisku útočil šestadvacetiletý běloch Devin Kelley.

Foto: Social Media, Reuters

Při střelbě v baptistickém kostele ve městě Sutherland Springs v americkém státě Texas zemřelo 27 lidí.

Článek

Muž během bohoslužby najednou vytáhl útočnou pušku Ruger AR a začal pálit. Televizní stanice CNN s odvolání na očitého svědka uvedla, že bylo vystřeleno naráz nejméně 20 nábojů. Další tvrdili, že muž střílel několikrát.

Podle Freemana Martina z texaského úřadu pro bezpečnost na střelce při útěku z kostela vystřelil jeden z místních obyvatel. Útočník pak upustil svou zbraň, nasedl do auta a odjel. Policisté ho pronásledovali a po krátké honičce, kdy jeho vůz havaroval, byl zneškodněn. Zatím se neví, zda se muž zastřelil sám, nebo ho zneškodnila policie či nepřežil postřelení od jednoho z obyvatel.

Zatím není známý důvod střelby. Zatím není známé, že by patřil k nějaké teroristické organizaci. V době činu měl na sobě černé oblečení  neprůstřelnou vestu.

Nedělní bohoslužby se zúčastnilo přes 50 lidí. Obětem tragédie bylo podle policie pět až 72 let. Mezi mrtvými je čtrnáctiletá dcera místního pastora, který sám byl v době střelby mimo město, a těhotná žena.

Americký prezident Donald Trump, který je na cestě po Asii a momentálně se nachází v Japonsku, byl o krveprolití informován. Vyjádřil soustrast příbuzným obětí. Ve svém tweetu pak napsal: „Nechť je Bůh s lidmi ze Sutherland Springs. Situaci sleduji z Japonska.”

Soustrast pozůstalým vyjádřil rovněž texaský guvernér Greg Abbott. „Modlíme se za všechny, které postihl tento ohavný čin." napsal.

Město Sutherland Springs leží asi 65 kilometrů východně od San Antonia. Žije tam asi 400 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám