Hlavní obsah

Ženu odhodil proud vzduchu z motoru letadla, zemřela

Novinky, vps

Na ostrově Svatý Martin zemřela ve středu žena, kterou srazil na zem silný proud vzduchu vycházející z motoru letadla připravujícího se na tamním letišti na start. Ranvej se na tomto karibském ostrůvku totiž nachází hned u pláže a přistávající i vzlétající letadla jsou pro turisty velkou atrakcí.

Foto: Profimedia.cz

Pláž u letiště na Svatém Martinu. Letadla tam přistávají těsně nad hlavami turistů. Ilustrační foto.

Článek

Žena z Nového Zélandu se držela plotu ohraničujícího plochu letiště ve chvíli, kdy se ke vzletu chystal Boeing 737. Proudění ze silných motorů letadla ale bylo příliš velké a se ženou mrštilo o vozovku procházející mezi pláží a letištěm.

Sedmapadesátiletá žena se uhodila hlavou o zem a utrpěla vážná zranění. Záchranka ji převezla do nemocnice, kde žena i přes snahu lékařů zemřela, uvedl web BBC News.

V daném místě jsou umístěny cedule varující před hrozícím nebezpečím a policie pláž každý den navštěvuje, aby turisty odradila od stání u plotu letiště. Na internetu lze navíc najít celou řadu videí zachycujících situace, kdy lidé nápor motorů nezvládli a ublížili si, i přesto ale zůstává Mezinárodní letiště princezny Juliany vyhledávanou turistickou atrakcí.

Záběry z roku 2012, kdy na Svatém Martinu došlo k podobnému incidentu.

Začátek ranveje se totiž nachází jen pár desítek metrů od plotu a zhruba stejná vzdálenost je to pak k vodě. Kromě startujících letadel jsou tak pro návštěvníky ostrova zajímavá i přistání, při nichž letadla letí jen kousek nad jejich hlavami.

Ostrov Svatý Martin leží asi 300 kilometrů východně od Portorika a je rozdělen na dvě části. Jižní patří pod správu Nizozemského království, o něco větší severní je zámořským společenstvím Francie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám