Hlavní obsah

Kanadská vražedkyně s českými kořeny Karla Homolková pomáhala ve školce. Už nesmí

Patrně nejznámější kanadská vražedkyně s českými kořeny Karla Homolková už nebude moci pomáhat ve školce v Montrealu. Zpráva o její práci pro děti vyvolala protesty rodičů dětí a vedení instituce se rozhodlo jejich požadavkům vyhovět, informovala BBC.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Karla Homolková na fotografii z roku 1993

Článek

Nyní 47letá dcera českého emigranta byla v roce 1993 odsouzena ke 12 letům za podíl na znásilnění a vraždě dvou školaček. Propuštěna byla v roce 2005. Minulý týden informoval server CityNews, že Homolková dohlíží na děti v montrealské školce Greaves Adventist Academy. Krátce po zveřejnění zprávy obdržel křesťanský ústav velké množství stížností rodičů a veřejnosti.

Církev adventistů sedmého dne, pod níž školka spadá, oznámila, že při výběru dobrovolníků pro práci v ústavu bude přihlížet k jejich kriminální minulosti. „Vyslyšeli jsme prosby rodičů a zástupců komunity, kteří byli nespokojeni se zprávami z médií,“ uvedla církev v prohlášení.

Homolková spolu se svým tehdejším manželem Paulem Bernardem zavraždili dvojici dívek z Ontaria, patnáctiletou Kristen Frenchovou a o rok mladší Leslie Mahaffyovou, na počátku devadesátých let.

Mírnější trest dostala předčasně

Homolková se rovněž podílela na znásilnění své 15leté sestry Tammy. Kvůli slibu, že bude svědčit proti svému manželovi, dostala poměrně nízký trest. Bernardo dostal za vraždu, únos, sexuální násilí a omezování osobní svobody doživotí a je ve věznici v Ontariu.

Soud přistoupil k mírnějšímu potrestání Homolkové kvůli jejímu svědectví a také kvůli jejímu tvrzení, že ji Bernardo ke zločinům nutil násilím. K jejímu potrestání však došlo ještě před objevením klíčových videozáznamů, z nichž vyplývá, že byla aktivní účastnicí vražd, připomněla ČTK.

Po svém propuštění se Homolková vdala za bratra svého advokáta a mají spolu tři děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám