Hlavní obsah

Ivanka Trumpová s manželem prý dělají sousedům ze života peklo

– Washington

Bydlení ve čtvrti Kalorama ve Washingtonu je peklo, tvrdí to někteří majitelé nemovitostí v této luxusní čtvrti. Po ulicích se válejí igelitové pytle s hnijícími odpadky, není kde parkovat, na každém kroku jsou tajní policisté, to je jen krátký výčet ze seznamu stížností. Viníkem je podle nich Ivanka Trumpová a její manžel Jared Kushner, napsal server Der Spiegel.

Foto: Andrew Harnik, ČTK/AP

Ivanka Trumpová s manželem Jaredem Kushnerem

Článek

Manželé po nástupu Donalda Trumpa do funkce prezidenta USA začali pracovat jako jeho poradci v Bílém domě - Kushner oficiálně, Ivanka "privátně". Okamžitě se přestěhovali do Washingtonu, kde si ve čtvrti Kalorama pronajali dům v hodnotě 5,5 miliónu dolarů (137 miliónů korun). Čtvrť je vzdálena od Bílého domu přes tři kilometry a na přebývání celebrit je zvyklá. Bydleli tu po jistou dobu bývalí prezidentští manželé Obamovi, přestěhovali se sem šéf společnosti Amazon Jeff Bezos nebo Trumpův ministr zahraničí Rex Tillerson.

"Co se ale nastěhovala Trumpová s rodinou, je tu blázinec. Čtvrť úplně zničili," tvrdí sousedka Marietta Robinsonová. Ochranka podle jejích slov na ulici nepouští kukavozy pro sběr odpadků, dlouhé úseky chodníků jsou trvale uzavřeny. Ivanka denně odjíždí z domova v konvoji čtyř vozidel. Okolí prý zatěžuje nadměrný hluk. Některým obyvatelům prominentní čtvrti se nelíbí ani to, že děti páru doprovázejí na hřiště tři mikrobusy plné tajných agentů.

Trumpa nevolili

Nevraživost některých obyvatel čtvrti je způsobena nespokojeností s osobou nového prezidenta. Tvrdí to Ellen Goldsteinová, předsedkyně místní sousedské samosprávy. „Nevraživost souvisí s politikou. Mnozí očividně nového amerického prezidenta nevolili,“ dodala Goldsteinová. Na adresu nového šéfa americké diplomacie Rexe Tillersona žádné stížnosti nejsou, přitom se sousedé musejí také vyrovnávat s přítomností silné ochranky.

A jak reagovala Ivanka Trumpová na stížnosti? "Milujeme Kaloramu a naší rodině se od sousedů dostalo neuvěřitelně velkorysého přivítání," vzkázala.

Reklama

Výběr článků

Načítám