Hlavní obsah

Kamery zachytily, jak si Harrison Ford spletl ranvej a těsně minul boeing

Agentura AP zveřejnila záběry z leteckého incidentu herce Harrisona Forda, který minulý týden se svým jednomotorovým letounem Husky při přistání na letišti v Kalifornii místo na ranvej dosedl na pojezdovou dráhu, po které zrovna roloval Boeing 737 plný lidí. Těsný průlet hercova stroje nad dopravním boeingem zachytily dvě kamery z odlišných úhlů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Harrison Ford na ranvejiVideo: AP

 
Článek

„Měl být tamten letoun pode mnou?“ ptala se zmateně čtyřiasedmdesátiletá hollywoodská hvězda, když prolétla těsně nad dopravním strojem se 110 pasažéry a šesti členy posádky na palubě.

Kontrolní věž letiště Johna Wayna v Orange County podle informací federálního úřadu pro dohled nad letovým provozem (FAA) původně herce a zkušeného pilota vyzvala, aby přistál na ranveji 20-L. Ford instrukci zopakoval, s vrtulovým strojem ale záhy dosedl na výrazně menší pojezdovou dráhu, čímž porušil bezpečnostní předpisy.

Foto: ČTK/PA/Anthony Devlin

V jedné z hlavních rolí se opět představí Harrison Ford.

Nikomu se nic nestalo a let American Airlines s menším zpožděním v pořádku odstartoval. Ford by nicméně kvůli chybě mohl přijít o leteckou licenci. Jedná se ostatně už o několikátou nehodu, jejímž účastníkem byl.

Patrně nejzávažnější bylo jeho zřícení na golfové hřiště v kalifornské Santa Monice v roce 2015. Tehdy ale za nehodu nemohl, protože u jeho stroje z období druhé světové války selhal motor. [celá zpráva]

Ford spadl také s vrtulníkem, a to v roce 1999 během tréninkového letu ve Ventura County. Ani tehdy se nikomu nic nestalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám