Hlavní obsah

Američanka si bere hasiče, který jí po atentátu v Bostonu zachránil život

Boston

Příběhy obětí bombového atentátu na bostonském maratónu mají i šťastné konce. Jedna z přeživších se brzy provdá za hasiče, který jí v osudný den 15. dubna 2013 jako první přispěchal na pomoc a pravděpodobně jí zachránil život. Informoval o tom server The New York Post.

Foto: Profimedia.cz

Roseann Sdoiaová

Článek

„Ptala jsem se ho, zda zemřu a on mi řekl, že budu v pořádku. Že mám jen povrchová zranění,“ vybavuje si osmačtyřicetiletá Roseann Sdoiaová první slova, která si se snoubencem vyměnila. V tu chvíli si myslela, že ho vidí naposledy.

Nemohla se mýlit víc. Sedmatřicetiletý hasič Mike Materia se totiž rozhodl přijít se podívat, jak se zachráněná žena zotavuje. „Viděl mě v nejhorší den mého života. Na první pohled jsem na něj asi úplně přitažlivě nepůsobila. Trpěla jsem bolestmi,“ vzpomíná Sdoiaová.

Prsty v tom má tchýně  

Jiskra také nepřeskočila okamžitě. Do věci se musela vložit tvrdohlavá matka zraněné ženy. Víc než své budoucí manželce se totiž hasič zprvu líbil jí.

„V nemocnici se mě s ním matka snažila dát dohromady. Ptala se, jestli jsem si všimla toho pohledného hasiče, že je tak roztomilý. A já jí odpověděla, mami, právě mě vyhodili do povětří,“ líčila pro deník The New York Post Sdoiaová.

Střepiny z tlakového hrnce, který na maratónu nastražili bratři Carnajevovi, ženě přivodily těžká zranění nohy a lékaři museli provést amputaci pod kolenem. Hasič Sdoiaovou neopustil ani v takto těžkých chvílích. Naopak. V nemocnici ji dál pravidelně navštěvoval a pomáhal jí s rehabilitací.

„Uvědomila jsem si, že k němu něco cítím, protože byl moc milý a starostlivý. A má neuvěřitelný úsměv,“ raduje se snoubenka. Na první rande mohl pár vyrazit až v červnu roku 2013, tedy dva měsíce po útoku. Žádost o ruku přišla loni v prosinci. Hasič ji ukryl do obojku jejich psa Sala. „Mike chce vědět, zda si ho vezmeš,“ stálo ve vzkazu.

Teror v Bostonu

  • Bombový útok na Bostonský maraton se stal 15. dubna 2013. Okolo 14:45 lokálního času (20:45 SELČ)
  • Asi 12 sekund po sobě vybuchly v cíli závodu dvě bomby vyrobené z tlakových hrnců naplněných hřebíky a kuličkami z ložisek.
  • Zemřeli tři lidé a přes 170 bylo zraněno. Jako pachatelé byli označeni bratři Džochar a Tamerlan Carnajevovi, legální přistěhovalci ze severního Kavkazu, kteří v USA žili od roku 2001. Motivem byl islámský terorismus.

Zdroj: Wikipedia

„Nemohlo to být romantičtější, Sal pro nás oba tolik znamená,“ vzpomíná dojatě žena, kterou téměř před čtyřmi lety v Bostonu potkalo jen těžko uvěřitelné štěstí v neštěstí. Svatba by se měla konat ještě letos v říjnu nebo listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám