Hlavní obsah

Střelec zabil pět lidí v mexickém nočním klubu

– Cancún • Aktualizováno

Střelec zabil pět lidí v mexickém nočním klubu Blue Parrot v oblasti Playa del Carmen nedaleko Cancúnu, kde probíhala závěrečná party po festivalu taneční hudby BPM. Dalších nejméně devět lidí bylo zraněno, uvedla podle AP tamní policie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Neznámý útočník zastřelil pět lidí v klubu v mexickém letovisku Playa del CarmenVideo: Reuters

 
Článek

Úřady potvrdily, že mezi obětmi jsou dva Kanaďané, dva Italové a jeden Kolumbijec. Uvedla to agentura AFP.

Glasgowský DJ Jackmaster napsal na Twitteru: „Někdo přišel do klubu v Playa del Carmen a začal střílet. Čtyři nebo pět mrtvých a mnoho zraněných. Pokud jste na BPM, zůstaňte v hotelu.“

Video z místa střelby s nepotvrzenou informací o osmi mrtvých

V klubu byla editorka amerických webových stránek Mixmag Valerie Leeová. Listu The Guardian řekla: „Byli jsme v zákulisí, které je velmi blízko hlavního vchodu. Slyšeli jsme nejméně čtyři nebo pět výstřelů. Lidé začali utíkat, protože vzadu je východ. Zastavili jsme se a skryli se za betonovou stěnu a pak jsme se plazili pod kovovým stolem.“

Lidé z klubu utíkali

Podle ní ochranka napřed tvrdila, že je to jen ohňostroj. Pak ale lidi uviděli zbraň. Leeová se schovávala, dokud nebyl otevřen zadní vchod a nemohla s dalšími utéci ven.

Foto: ČTK/AP

Polcie hlídá vstup do nočního klubu Blue Parrot nightclub v Playa del Carmen nedaleko mexického Cancúnu. Neznámý střelec v klubu zastřelil pět lidí.

Objevily se i informace, že se střílelo také v dalším klubu, Jungle, ty se ale nepotvrdily. Všechny akce na závěr festivalu byly po střelbě zrušeny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám