Hlavní obsah

Hazardér v Yellowstonském parku sešel úmyslně z chodníku, uvařil se v horkém prameni

Washington

Třiadvacetiletý Colin Scott, který v červnu v Yellowstonském národním parku na severu USA spadl do jezírka u termálního pramene, sešel úmyslně z turistického chodníku a ignoroval varování. Podle stanice KULR 8 to uvedli vyšetřovatelé ve své závěrečné zprávě. Mladík neměl šanci ve vařící vodě přežít, a když se na místo mohli vypravit záchranáři, jeho ostatky už nebyly k nalezení.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Národní park Yellowstone

Článek

Park, který se rozkládá na území tří federálních států Wyoming, Montana a Idaho, je aktivní geotermální oblastí s více než 10 tisíci geotermálních prvků a zhruba 500 gejzíry.

Scott však ignoroval varování a záměrně opustil turistický chodník, aby se přiblížil k vařící vodě Norrisova gejzíru. Nechal se přitom natáčet na mobil svojí sestrou. Ve chvíli, kdy se nad jezírko naklonil, uklouzl a spadl do vody.

Jeho tělo posléze objevili přivolaní rangeři, ale nemohli ho vyzvednout, protože se začalo stmívat a blížila se bouřka. Když se na místo druhý den vrátili, ostatky Scottova těla už nebyly k nalezení. „Došlo k rozpuštění ve velmi rychlém sledu,“ uvedl zástupce ředitele parku Lorant Veress.

Reklama

Výběr článků

Načítám