Hlavní obsah

Neúspěšná prezidentská kandidátka Clintonová se stala lekcí. Doslova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Prezidentské klání v USA se stalo inspirací pro nový školní předmět na Kentské státní univerzitě v americkém státu Ohio. Tamní vedení se však jednotlivé lekce nerozhodlo zaměřit na vítěze voleb Donalda Trumpa, nýbrž na neúspěšnou kandidátku Hillary Clintonovou. Výuka se bude točit okolo celého jejího života.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Hillary Clintonová

Článek

Přednáškový kurz o Hillary Clintonové vyučuje ředitelka studijních programů pro studentky Kentské univerzity Suzanne Holtová, která dané téma označila za "dokonalé zrcadlo" společnosti ve vztahu k ženské otázce.

Přednášky se zaměří na vnímání Clintonové jako kulturního fenoménu a pravděpodobně prozkoumají celou životní dráhu bývalé první dámy, senátorky, ministryně zahraničí a demokratické kandidátky na prezidentku.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Donald Trump při povolebním projevu

Clintonová v úterý prohrála souboj o Bílý dům s republikánským kandidátem Donaldem Trumpem a přišla tím o vyhlídku, že se stane první americkou prezidentkou. Clintonová přitom vedla ve většině předvolebních průzkumů a byla považována za favoritku souboje.

Bouřlivé protesty

Zvolení Trumpa řadu lidí šokovalo a v různých koutech USA vyvolalo rozsáhlé protesty. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Třetí den protestů proti Trumpovi Video: Reuters

Clintonová se od středečního vystoupení, v němž uznala porážku, držela stranou.

V telefonické konferenci se svými příznivci politička údajně řekla, že ředitel FBI James Comey ji poškodil.

Ten se rozhodl jen pár dnů před volbami odeslat dopis Kongresu, že se rozhodl ji znovu vyšetřovat, zda se nedopustila špatného zacházení s tajnými informacemi, když jako ministryně zahraničí v letech 2009 až 2012 používala pro elektronickou poštu soukromý server.

O týden později Comey prohlásil, že není důvod političku stíhat, ale škoda prý už byla napáchána. [celá zpráva]

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Ředitel FBI James Comey

Reklama

Výběr článků

Načítám